Nachtlenzen Sferisch Torisch Multifocaal

Overdag zien zonder bril of lenzen

Nachtlenzen zijn gemaakt van hard kunststof die veel zuurstof doorlaat.  Anders dan bij de meeste lenzen draag je nachtlenzen als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt.

Wenperiode

Meestal kan je na 1 week volledig scherp zien. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Hoe lang jij nodig hebt, is afhankelijk van je sterkte en je ogen. Wij overleggen met jou hoe je deze periode kan overbruggen. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van daglenzen.

Jaarlijks vervangen

Nachtlenzen gaan één jaar mee, en zal je elk jaar moeten vervangen. Alleen op deze manier kunnen we een goede werking van je Nachtlenzen garanderen.

Wanneer ben je geschikt voor nachtlenzen

Of je geschikt bent voor nachtlenzen hangt af van een aantal factoren en kunnen wij pas beoordelen als we jouw ogen onderzoeken. Er is één factor die veel mensen al uitsluit en dat is de sterkte die je nodig hebt. Je sterkte moet minimaal S -0.75 zijn en mag maximaal S -5.00 zijn. Als je een cilinder nodig hebt dan mag deze sterkte maximaal C -2.50 zijn. Helaas is het niet mogelijk om mensen die een plus sterkte hebben te corrigeren met nachtlenzen. Het N.O.G. (Nederlands oogheelkundig gemeenschap) Geeft als advies om kinderen onder de 12 jaar niet te corrigeren met nachtlenzen. Wij houden ons aan dit advies.    

Wanneer u geïnteresseerd bent in nachtlenzen kunt u  een afspraak maken via ons contactpagina of per telefoon.

Kom snel langs voor een kop koffie.
We helpen u in de winkel graag verder.

Chat openen
1
Scan de code
Kunnen we je helpen?