Oogzorg Vooronderzoek Oogmeting  Oog balanstest

Bekijk onze onderzoeken

Oogzorg

 

 

Heeft u klachten met uw zicht? Last van branderige en/of jeukende ogen?
Of heeft u last van hoofdpijn en/of nekklachten.
Als u 1 of meerdere klachten herkent dan kunt u bij ons terecht voor een passend advies op maat.

Wij bieden de volgende diensten aan:

Vooronderzoek: Dit onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. Met de Iprofiler van Carl Zeiss maken wij een analyse van uw oog.

Tijdens deze analyse meten wij objectief, op een honderdste nauwkeurig de sterkte die u nodig heeft in het licht, schemer en in het donker. Ook wordt er gekeken naar aberraties (oog fouten) die het zicht kunnen belemmeren, met name in het donker.

Na dit vooronderzoek weten wij of er verder onderzoek nodig is om u de juiste kijkoplossing te bieden.

Oogmeting: De oogmeting bevat alle elementen van het vooronderzoek en wordt verder aangevuld met een subjectieve oogmeting. De oogmeting duurt inclusief vooronderzoek 20 a 30 minuten. Tijdens deze meting controleren we of de objectieve meting uit het vooronderzoek het meest comfortabele zicht biedt. Het kan voorkomen dat u op korte afstand een andere sterkte nodig heeft. De juiste toeslag hiervoor bepalen wij tijdens deze oogmeting. Mocht tijdens het onderzoek blijken dat de ogen niet goed samen werken, dan zullen wij het onderzoek aanvullen met een oog balanstest.

Oog balanstest: De oog balanstest bevat alle elementen van het vooronderzoek en de oogmeting en wordt aangevuld met een binoculair oog balanstest. De duur van dit onderzoek is ongeveer 45 minuten. Als de samenwerking tussen de ogen niet optimaal is dan kan dit vage klachten veroorzaken zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, nek en schouderklachten en dubbelbeelden. Dit wordt meestal veroorzaakt door een onzichtbare scheel stand van de ogen. In sommige gevallen kan dit veroorzaakt worden doordat de hersenen het beeld van het rechteroog en het linkeroog niet mooi samenvoegen tot 1 beeld. Mocht dit het geval zijn dan komt dit tijdens het onderzoek aan het licht en kunnen wij u indien nodig doorverwijzen.

Chat openen
1
Scan de code
Kunnen we je helpen?